All posts filed under: Make Over

The Garden and Boot Room

The Garden and Boot Room – Final Reveal

Again, again, again… Another final reveal. Yay! It’s been a busy time for photos, styling and all that shenanigans over the past several weeks. Today we’re back to see the final reveal of the Garden and Boot Room which leads off the kitchen you saw last week: Victorian Cottage Kitchen – Final Reveal Before The brick wall you can see here is the original exterior wall of this Victorian cottage with a timber framed, single skin conservatory built onto the side. This space was originally going to get knocked down, rebuilt and extended as part of a big remodel which involved opening up this wall into the kitchen to provide a large open plan kitchen, diner, living space. But alas due to budget and planning constraints (and the fact we actually managed to give the homeowner the kitchen of her dreams without the need for oodles of structural work or an expensive extension) this room remained. It was a space that was sitting unused and a little neglected, so it was time to give it …

Project in progress

Project in progress… The Mulberry Red Room

Hello there, wasn’t sure if i’d make it onto the blog this week, but i’ve managed to squeeze a little one in.  I’m catching you up on another project. It’s the master bedroom of a house i’ve been working in for about 10 months now. The homeowner moved from a flat into a four bedroom Georgian property. The plot this beautiful stone built house sits in had been bought by developers, the property then chopped to make three individual houses. From the outside it’s beautiful and full of character, but internally, it was somewhat lacking so we’ve been working hard to bring it back to life. Living Room in Little Greene Grey Stone We’ve just about completed the living room (still got to take proper photos of that) and made progress on the stairs, landing and guest bedrooms but now we’re onto the top floor. This is (was) the master suite, on the second floor set in the eaves of the house. Can you see what would have originally been the real height of the ceiling …

Integral Garage Conversion - Before

Thinking of converting your integral garage?

Happy New Year everyone! Did you have a lovely festive break? I hope so. Have you taken your decorations down yet? Are you looking around the place desperately wishing you had more room? I know I am. But as buying and selling is becoming more and more costly, not to mention slightly impossible given the current climate (**coughs – Brexit**) more of us than ever are extending, expanding and increasing the square footage of our existing homes. A lot of us already have the space we need, we just don’t use it too wisely. Cue the introduction of a recent remote project i’ve been working on: A familiar sight if ever I saw one. The integral garage. The garage with the car parked outside on the drive. Who actually parks their car in garages anymore? Nobody. Apart from my father in law who swears his car will rust and explode if it’s left outside in the mizzle. Anyway – i’m sure the next picture is what a lot of you are more used to seeing in …

The Garden Room

The Garden Room

I’m sure you’ve caught a glimpse of the Victorian property i’m working on already, either on here or Instagram. But there’s another space i’ve been working on that leads off from this cottage kitchen. Before Through that stable door, there’s The Garden Room. You can just about see it through the window. As i’ve already mentioned, this single skin, timber built conservatory will be knocked down to make way for the big extension in the next few years. But until then…. we are making good, using every trick in the interior design book to transform this unused space into a room that can serve many purposes, whilst the homeowners save up for the dream kitchen, diner, family room. Let me show you the floor-plan, so you can see how this large, previously unused Garden Room will be given a new lease of life, function and purpose and some of the tricks we’re using to disguise the quirks imperfections. The Garden Room is built off what was originally the external wall of the house, which means all …

Munich Project After Farrow & Ball Downpipe

When remote design works… And why…

I wrote a post last year about the pros and cons of E-Design; what remote interior design actually was, how it works, who it’s right for, because it’s certainly not for everyone. Today I wanted to show you some images from three remote projects i’ve worked on over the past year… and talk about why they turned out as well as they did. The London Flat The is the newly acquired apartment of a young, recently married couple. A couple who couldn’t quite decide on how to put their stamp on their new home. Having differing tastes and a limited budget to completely re-do a living space, dining area and kitchen, this blank canvas left them feeling a little stuck. So we started with a two hour remote consultation, which is how all of my projects, either remote or physical begin. A two hour remote consultation works like this: First hour – I go through photos, floorplans, and Pinterest boards you’ve collated, and of course your brief. You have to gather and supply all of this …

The Loo. Toilet. Whatever you call it, our WC gets a makeover

It’s often the most overlooked room of the house. Not even big enough to warrant its own basin, mirror or any extraneous faffing. The separate bathroom and loo combo leaves a lot of people with a space that’s not big enough to swing a small hamster, never mind a cat. This is our first floor layout… since we had the loft converted and sacked off the second smallest room in the house for our dream staircase. You can see on the floorplan, our bathroom and WC are two separate spaces. And despite most people’s preference to knock these spaces into one to make a larger family bathroom, we didn’t want to do that with the house only having one loo when we moved in. And actually, I still prefer the layout like this. I like not having the loo in the bathroom. Especially with a five year old in the house whose aim isn’t always 100% accurate. Sure, our bathroom isn’t large, but for a family of three it’s more than adequate. More so now …

MADE Copper Dressing Table

The Copper Bedroom – Final Reveal

Just like buses, you wait for ages, in the rain, getting puddle mud on the back of your skinny jeans, standing with damp denim stuck to your leg… then three of the double-decker blighters come all at once. My third final reveal post in as many weeks. That’s got to be some kind of record. The Monochrome Family Bathroom, then the Aquamarine Guest Bedroom and now the Copper Bedroom. That’s how it goes sometimes. Co-ordinating several projects at the same time can be a bit of a nightmare. But then you get a triple whammy of interior eye candy to gorge on. Before Today’s it’s the Copper Bedroom. The bedroom on the 2nd floor of the Edwardian property i’ve been working in for nearly the last two years now. Blimey! You can catch up with all the befores for this latest project, here and here. Drawing Room   |   Upper Brook St These are the two rooms that sit directly beneath the Copper Bedroom. On the ground floor it’s the Drawing Room and the floor above …

The Aquamarine Guest Bedroom Final Reveal

The Aquamarine Guest Bedroom – Final Reveal

Oh how i’m going to enjoy writing this post, firstly because I love a final reveal post. And secondly, this one will mostly be a cathartic rant about my self-titled “WORST CLIENT EVER”, with some tiny pieces of info about interiors in and amongst. This was the second bedroom of a generously proportioned 1930’s house. It was being used as a guest bedroom and home office, but as i’m sure you will agree, it needed some work. I’m going to skip the whole process which you can catch up on here and here and just get on with the before and after photos, interspersed with more cathartic ranting. The brief for this room was… let’s say, “fluid”. Needs to be a guest bedroom with double bed Bed needs to have drawers underneath for storage Bed needs to have a comfortable, upholstered headboard Needs a wardrobe for guest hanging space Needs a chest of drawers for storage and a TV on top Needs an office space with lots of storage and all cables hidden away Definitely plants …

Lego Storage

Charlie’s bedroom – Part 2 – The Plywood Wall

Charlie’s room has ended up being a much larger project that originally planned (sorry Pete). The whole design process has been bubbling away in the background for a few months now and am so excited to finally share Part 2. (Part 1 here). This kid’s bedroom is all about the plywood!! There are still plenty of pieces left to go in (carpets and single bed) but it’s the joinery that’s really transformed this room. So let’s get on with the pics shall we? Before After Before | During After I absolutely love it. It’s so mental to see an idea in your head executed so accurately. The guys from Leeds and London based Bare Joinery are mega. Give them a follow, because i’ve been bullying them to set up a proper Instagram account for months and i’m going to look like a right numpty if it’s tumbleweed. The design is a perfect marriage of function and form. I’ve finally reclaimed the living room (and several other parts of the house) and have managed to get all …

New Project – The Red Room

New project time everyone! Yeah yeah!! This time it’s a 1930’s house that’s recently had a lovely extension across the back. This has given them a light and airy, family friendly, open-plan kitchen-diner. And two sitting rooms. None of which they really like anymore. Including this one, which they admit they never actually use. It’s accumulated bits of furniture over the years, but now it just doesn’t work as a dining room, a living room, a study….  Let’s just say it’s lost its way. Time for a re-design, a new layout and a new purpose. Oh goodie. This room is to become the new family TV room, but in its current set up, it’s really tricky to configure the space so the seating can all get a view of a TV in one of the alcoves. After spending a good few hours playing around with potential layouts, here’s what I came up with. It’s going to be fun. The biggest change we’ve made which completely free-d up the room was to block the original entrance …